Profil Ahmad Ahmad

Muskelbyggning.com har ställt den aktiva och framgångsrika bodybuildern Ahmad Ahmad mot väggen, här nedan finner ni svar på lite frågor om träning och även ett par recept som Ahmad delar med sig av!

Kan du presentera dig själv lite kort, vem är Ahmad Ahmad?

  • Namn: Ahmad Ahmad
  • Född: 1979, Irak
  • Längd: 170cm
  • Vikt: 94kg offseason / 85kg onseason
  • Bor: Malmö
  • Familj: Min fru Rawa, mamma, pappa och fem syskon

Jag började träna när jag var 14 år. Syftet då var att bli en större och starkare rugbyspelare. Fast det tog inte lång tid innan jag var fast besluten att satsa fullt på bodybuilding. Första tävlingen kom år 2000, och nästan 10 år senare så har jag hunnit med över 20 tävlingar och proffskortet fick jag 2008 efter rekomendationer från svenska förbundet SKKF. I min första Pro-tävling fick jag nöja mig med en 14:e plats. Då insåg jag att för att tävla med proffsen så krävs det riktig hängivenhet.

Efter 8 månaders hård satsning så var jag tillbaka på proffsscenen 2009. Fast denna gången så var jag bättre förberedd och lyckades nästan kvala till Mr Olympia 202lb med min 4:e plats i Pittsburgh Pro. Tyvärr så är det bara topp 3 som kvalar in. Men målet nu är enkelt: – Att bli Mr Olympia i 202lb klassen inom den närmaste framtiden

För att nå sina mål så måste man vara beredd på att jobba hårt med intensiv träning och rätt kost. Det svårast är att vara mentalt stark år efter år, vecka efter vecka, och dag efter dag.

Varje träningspass och varje måltid bidrar till de framsteg jag uppnått under min karriär. Det har blivit minst tre träningspass i veckan de senaste tio åren och varje dag så äter jag minimum mina 300g protein. Självklart så blir det annorlunda när jag förbereder mig för mina tävlingar, då är det sex träningspass i veckan, med en massa morgonpromenader och 100% strikt kosthållning vilket är det avgörande om man verkligen vill komma i form.

Vi vet att det är tävlingstider för dig just nu, kan du berätta lite om kommande tävling?

Ja efter min 4:e plats sist så insåg jag hur nära jag var och ville gärna ge det en ny chans i år och jag har gjort lite små ändringar till min tävling nu den 11/9 som är Atlantic city pro.

Vi har sett lite bilder på formen på Body.se’s forum och vi tycker det ser mäkta bra ut, hur tycker du själv formen för tillfället är? Går dieten som den ska?

Ja som sagt jag har gjort små ändringar som har lett till att jag kommer att vara i bättre form än sist och vi får hoppas att det kommer att räcka denna gång, men det är ett tufft startfält med 20 man så det ska bli mycket spännande att se i viken form killarna kommer i.

Du tävlade som sagt i Pittsburgh den 4:e maj och tog hem 4:e platsen, var det en rättvis bedömning enligt dig själv?
Hur var formen då och är det skillnad nu gentemot då?

Ja, jag gillar inte att prata om placeringen i efterhand, det är domarna som dömer och det finns alltid nån som inte är nöjd med sin placering, visst kan jag tycka att jag skulle ha haft 3:e platsen men jag var ganska nöjd med tanke på vilka killar jag mötte. Men nu är formen bättre så det är bara att hålla ut och se hur det kommer att sluta denna gång.


Muskelbyggning.com har många medlemmar som frågar efter bra mat, skulle du kunna ge exempel på två snabba och lätta rätter?
En rätt som är bra vid uppbyggnad och en som är bra vid diet.

En enkel rätt vid uppbyggnad Müsslicrunch med gainer

2dl müssli

2dl gainer

Ta 2dl müssli, blanda med 2dl gainer, ät.

En enkel rätt vid diet är Havrepannkaka

olivolja

6-7 äggvitor

2dl havre

krossad ananas

Värm upp stekpannan med lite olivolja, ha i äggvitorna, blanda tillsammans med havren.
Häll upp det i stekpannan och vänta 3-4 min och vänd det som om det vore en pannkaka.
Serveras med t.ex. krossad ananas för att få lite smak på det hela. Hela processen tar endast 10min.

Enkelt och bra, sånt gillar vi! Sista frågan nu, förstår att det suger i kycklingfilétarmen. Hur ser du på Sveriges framtida bodybuilders, finns det någon i den yngre generationen som sticker ut lite extra enligt dig?

Jag tycker att vi har bra atleter här i Sverige men det gäller bara att visa upp sig utomlands också. Tyvärr så har många inte tillräckligt med självförtroende för att ta det steget och kommer inte så långt i sin kärriär.
Men visst finns det en och en annan jag tror på som kan gå långt bara dom vill och har ork att fortsätta kämpa vidare.

T.ex. två killar som jag tror kan gå långt och de är även mina vänner, Christoffer Nober som inte har blommat ut riktigt och kommer att göra det nästa år det är jag säker på, och förmodligen så är han även vårt nästa proffs.
Och så har vi den unga Fadel Alkhamisi som endast är 23år som har alla förutsättningar att gå långt i den sporten. Han kommer att synas ordentligt till vinter då han kommer att tävla på December cupen och Lucia Pokalen.
Ja han får ju hjälp av mig så det kan bara sluta på ett positivt sätt, hihihi..

Då får vi hålla ögonen öppna och kika efter Christoffer och Fadel i framtiden! Stort lycka till i Atlantic city pro, vore kul att se dig på en pallplacering!

Tusen tack, snart smäller det.