Det går bra nu

Hej, allt rullar på bra just nu. Bästa känslan! Blir förundrad över hur det kommer sig att plötsligt, infinner sig den där lättheten man så ofta söker efter. Just tröskel är inte ett “hårt” pass i sig eftersom man springer efter puls och försöker hålla sig inom ett avgränsat område vad gäller pulszoner. Idag var det något lättare tröskel över 10 km som stod på schemat och med 156 bpm i snitt var det ett godkänt pass. Tiden var kanske inte super, 33:20 min är okey men inget märkvärdigt.

Det positiva är att jag ökat från 15 min kontinuerlig tröskel, till nu lite mer än 33 min inom ramen av någon vecka. Dessutom är kilomtertiden densamma med lägre genomsnittspuls, grymt bra! Jag har kunnat träna på utefter den plan som Andy och jag har kommit överens om vilket är för tillfället 100-120 km per vecka och den vecka som jag är inne på nu ska bli 130 km. Veckan därpå 140 km för att sedan hålla mig där i tre veckor.

En utmaning men med tanke på ledigheten jag kommer ha så känns det rimligt. När jag kommer hem igen går jag ner i tjänst till 60 procent och det blir kanon. Visst blir det mindre klirr i kassan men samtidigt måste man offra vissa saker för att få de bästa möjligheterna att satsa. Utöver det kan det komma fler nyheter framöver vad gäller min satsning och det är något jag kommer ägna nästa eller nästnästa inlägg kring. Annars är det inte många andra nyheter, alla tävlingar för mig är som bekant inställda fram t.o.m Sydafrika. Vi åker redan onsdag om en vecka så resfebern är här kan jag lova. Innan vi åker har jag något hårdare pass att ta mig igenom. På lördag är det 8×1000 m med 60 s vila. Ett standardpass som är grymt bra, jag gillar struktur och att lätt kunna överblicka min träning med hjälp av återkommande pass exempelvis detta.