Personlig Träning

Idag finns det många som verkar som PT i landet. När du ska välja PT så tänk på att PT inte är namnskyddat (precis som kiropraktor). Därför ska du titta efter Lic. PT. (eller licenserad) vilket innebär att personen har genomgått och examinerats av en befintlig PT-skola. Licencen bekräftar att personen som verkar som PT har genomgått de utbildningar (säkerhet, teknik, träningsfysiologi och anatomi) som krävs för att du som klient skall få en säker och effektiv träning.

Varför anlita en PT?
Oavsett om du är en rutinerad gymråtta eller helt ny, kommer en PT kunna hjälpa dig. En PT är utbildad på många områden när det gäller träning och prestation medan man själv oftast låser in sig i ett fack som till sist blir slentrianmässig.
Även toppatleter och kändisar runt om i världen använder sig av personliga tränare. Alexander Gustafsson, Dolph Lundgren, Joel Kinnaman, Eva Mendes och Madonna (för att nämna några) använder sig av PT eller coacher för att hjälpa dem att hålla sig i form.

Även fler och fler vanliga människor anlitar en PT för attsäkerställa att deras träning optimeras. Tittar man på ”Biggest loser” ser man hur viktigt det kan vara med en personlig tränare för när man bara vill kasta in handduken, när det är jobbigt och inget känns kul, ser PT:n till att du håller fokus på ditt mål och uppnår det.
Just ”Biggest loser” är speciellt, eftersom de tränande är med sin PT väldigt ofta och slipper den ekonomiska biten. Men själva upplägget, att anlita någon som ser till att träningen utförs på säkert och effektivt sätt, är det samma.

En PT kan ge dig realistiska träningsredskap utifrån var du benfinner dig i livet och vart du vill komma. Många kopierar övningar från fräsiga muskeltidningar eller från toppatleter, men missar att dessa människor har spenderat åratal för att uppnå sin fysik, och de använder sig inte av några snabba lösningar för att få rutor på magen eller vältrimmade ben.
Träning ska ge dig de redskap som du behöver för att uppnå dina mål. De vanligaste målen är viktnedgång, muskelökning, förbättrad fysisk och mental hälsa, ta sig förbi en platå (stopp i ens utveckling) samt förbättra sin prestation inom ett visst område.
En PT kan analysera just dig och se vad du behöver förbättra med kost, träning och livsstilsförändring så att just du klarar dina mål. Killarna och tjejerna i tidningen eller på Youtube-klippen kanske inte har samma mål som du har?
Se till att du får en säker och framgångsrik träning och anlita en PT.
Du och din PT kommer jobba tätt ihop och din PT kommer stötta och driva dig så att du klarar dina mål. Det finns inga hinder som gör att du inte kan träna.

Träning är till för alla.